Tedavi olmak isterken sağlığınızdan olmayın! Bilinçsiz tüketildiğinde yaşamı tehdit ediyor…

Tedavi olmak isterken sağlığınızı olmayın Bilinçsiz tüketildiğinde yaşamı tehdit ediyor...
genişletmek

KAYNAKAA

Türk Toraks Derneği Başkanı Prof.

Köktürk, “Bunlar, özerklik, zarar vermime, yararlılık ve adalet politikalarıdır. Zarar verme ilkesinin teneri ürünü 'Önce zarar vermime' patlayan Hipokrat tarafından söylendiği kabul edilir. Or dönemden bu yana da tıp uy gulamalarında temel ilke olarak devam ettirilir. Bazı tedavilerde da da zarar verme olasılığı vardır.” diye konuştu.

Dijitalleşmenin sosyal yaşamda aktif yer alması ve sosyal medyanın kullanımının artmasıyla birlikte sağlığın korunmasına yönelik bilgi yasağının söz konusu olabileceğinden, özellikle sağlıkla ilgili her Ne yapacağınızı bilmek istiyorsanız, platformlarda yer Alan Bilgilerin doğruluğunun kabul edilebilmesi için de mutlaka kaynak olduğunu göreceksiniz. gösterilip gösterilmediğine ve ana hatların dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Prof. Dr. Köktürk, sosyal medya platformlarında sağlıkla ilgili birçok öneriye rastlanmadığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu önerilerin çoğu desteklenmeden yapılmakta hatta reklamı yapılmaktadır. Bu nedenle içeriği, bilimsel olarak kanıtlanmayan uygulamalar yaygın hale getirilmiştir. Tümü, kronik olarak tedavi amaçlı uygulanan tüm giroşimler, vitamin, serum, antioksidanlar gibi takviyeler sadece hekimin desteğindedir. Bundan sonra ne yapacağınızı size anlatacağım. Bilmemiz gerekiyor.”

İlaçların, zararlı etkilerin de olabileceğine dair işaretler veren Köktürk, “İlaçlar, her yerde, böbrek ve kalp yeteneklerine, ani solunum ve kalp hastalığına yol açabilir. Bu yan etkilerin bilinmeli ve kaydedildiği.” uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Köktürk, sadece yeterli bilimsel incelemelerle yeterliliği kanıtlanmış tedavilere güven sağlanmasının tamamını çizerek, parçaları şöyle sürdürdü:

“Tedavi adı altında her emin değil sadece ve sadece doktor istemiyle ve doktor denetiminde uygun tedavi yöntemiyle yapılabilir. Vücuda verilenlerin iyileştirici etkisi için önce bunun bilimsel yolla kanıtlanması, doğru teknikle, dozla doğru yolla yol verilmesi gerekir. Bu işlemden birinin eksik kalmasında o tedavi olması gerekir. ortaya çıkabilir ve zarar verici bir vericiye dönebilir.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber