Tokat Turhal Barajı bölgedeki 43 bin 660 dönüm tarım arazisine su sağlayacak.

DSİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, DSİ, tarımda modern sulamanın yaygınlaştırılması, toplulaştırma çalışmaları ile tarım arazilerinden maksimum faydanın sağlanması, musluklara sağlıklı ve içilebilir su sağlanması ve yerleşim yerlerinin kontrol altına alınması için var gücüyle çalışıyor. Sürdürülebilir su yönetimi bilinciyle tarım arazilerini su baskını risklerine karşı koruyoruz. Her damla suyu korur.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Tokat Turhal Barajı'nda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Balta şunları söyledi:

Temelden yüksekliği 121 metre olan barajın tamamlanmasıyla Turhal ilçe merkezinin 2050 yılına kadar ihtiyaç duyduğu 14,84 hm3 (yıllık) su temini garanti altına alınacak, 43 bin 660 dekar tarım arazisi suya kavuşacak. İşin içeriğinde baraj gövdesi, barajlar, dolusavak, enerji kırıcı yapılar, derivasyon tüneli, enjeksiyon işleri, taş duvar, baraj erişim yolu, aktarma yolu ve teknik tesisler yer almakta olup fiziki olarak %94 oranında tamamlanma sağlanmıştır. Barajın mevcut inşaatı ile gövde dolgusu ve baraj yapılarının elektrik ve mekanik işleri 2024 yılında tamamlanacak. “2024 birim fiyatlarıyla dönüm başına 7 bin 683 TL gelir artışı hedefleniyor. Yılda 333 milyon TL katkı sağlıyor. ülke ekonomisine katkı sağlamak ve 1492 kişiye iş sağlamak.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber